Bijlmakers Stamboom

Axe maker

De eerste Bijlmakers

Al een aantal jaren werk ik aan een database voor de familie(s) Bijlmakers. Op dit moment heb ik 1663 personen (657 families) in de database, maar die zijn niet allemaal aan elkaar verwant. De twee grootste stambomen hebben hun wortels in Nederweert en Heel. Deze dorpen liggen slechts 20 kilometer bij elkaar vandaan in de provincie Limburg in Nederland. Het is mogelijk dat de twee families een gemeenschappelijke voorvader hebben, maar deze “missing link” heb ik tot nu toe niet kunnen ontdekken. Als die link bestaat, dan waarschijnlijk meer dan 300 jaar geleden (voor 1700). Zelf hoor ik thuis in de Nederweertse stamboom.

Behalve deze twee grotere families Bijlmakers heb ik in de database nog een aantal personen met dezelfde of een vergelijkbare achternaam (Bielmakers, Bijlemeckers, Bijlmaeckers, Bijlmaekers, Bijlmeckers, Bijlmekers, Bylmakers). Een aantal hiervan komt ook uit Limburg en zou dus bij een van de grotere families kunnen horen. Daarom zoek ik nog steeds meer informatie.

Iemand vinden in de Bijlmakers stamboom

Er zijn twee manieren om iemand te vinden op deze website. Selecteer “Person Index” van het menu voor een alphabetische lijst van personen. Als je iemand hebt gevonden, klik dan op de link (een nummer) achter de naam.

Een andere manier is om met de “search box” te zoeken naar een (deel van een) naam. Als een of meer namen zijn gevonden klik dan op de naam om door te gaan naar de pagina van die persoon.

Ik ben op zoek naar gegevens voor deze familienamen:

Bijlmakers Rulkens Vaessen Deckers

Bijlmakers
Rulkens
Vaessen
Deckers

Neem contact op voor uitwisseling van stamboomgegevens betreffende deze namen.

Deze web pagina’s met stamboomgegevens werden gemaakt in wordpress met de RootsPersona plugin. Ik gebruikte een gedcom bestand dat was gemaakt met de Legacy 7.5 genealogie software waarin ik alle gegevens bewaar. Voor nog levende personen laat de website slechts de naam en familierelaties zien zonder andere persoonlijke gegevens.